Citronmelissaft

Citronmelissen behövde toppas innan den gick i blom, så jag fick en del toppar och blad som jag inte visste vad jag skulle göra av. Ja, egentligen var det väl givet att det skulle bli saft av dem. En god saft blev det också, med en frisk och tydlig citrussmak från både citronen och citronmelissen.

Citronmelissaft
1 liter repade citronmelissblad (det motsvarar ungefär 10 kvistar)
1 citron eller 1/2 dl citronjuice (om du inte vill ha beskan från citronen)
4 dl vatten
1/2-1 dl ljus honung eller 2 dl socker

Koka upp vattnet (och socker, om du använder det), lägg i citronmeliss och fint skivad citron, dra av från plattan, rör runt och låt stå ett dygn i rumstemperatur. Rör i honung efter smak (om du inte redan haft i socker) och tappa upp på flaskor. Med honung håller saften upp till en månad i kylen, med socker betydligt längre. Citronmelissaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: