Mylta

Mylta, eller rårörda hjortron, är det enklaste och kanske godaste man kan göra med de gyllene bären, och tack vare deras naturliga konserveringsmedel håller den rätt länge.

Mylta
1 liter hjortron
2 dl socker

Lägg hjortronen i en bunke och vänd försiktigt i sockret om du vill ha hela bär, eller rör kraftigt om du vill ha en slätare mylta. Låt stå en stund tills sockret har sugit åt sig vätska och rör om igen innan du öser upp myltan på rena burkar. Den går att använda direkt, men blir godare efter några dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s