Nu kan du läsa de bästa recepten från Biofilia och flera tidigare opublicerade recept i min nya bok Safthushållning!
Där hittar du ca 80 saftrecept, och många recept på sylt och annat du kan göra av saftresterna. Precis som här på bloggen är de sorterade efter ingrediensernas mognadstid, och är baserade på sådant du kan odla eller plocka själv. De innehåller inga onödiga ingredienser, konserveringsmedel, citronsyra eller annat strunt, och inga överflödiga arbetsmoment. Bara ut och plocka vad som finns i trädgård eller skog, och släng ihop en underbar saft. Med ett femtiotal råvaror finns det nästan alltid ett recept som passar. De flesta recept i Safthushållning innehåller 20-40 % mindre socker än standardrecept och köpesaft, och en tredjedel av recepten är sötade med honung eller inte alls.
Växterna som frukten, bären, blommorna och bladen kommer från är beskrivna i slutet av boken, med information om hur du hittar, odlar och använder dem på bästa sätt.
Safthushållning innehåller också en utförlig faktadel, där du kan lära dig allt om hur saft funkar: om smak, färg, konservering, vitaminer, fytokemikalier och mycket annat.
Den finns att köpa på Adlibris, Bokus, Akademibokhandeln och många andra ställen.
[…] Safthushållning fortsätter att uppmärksammas i media! Efter dussintals fina omnämnanden i olika tidningar och medverkan i bl.a. Gomorron Sverige, P4 Extra och Meny, så ägnar nu det senaste numret Villaägaren tre uppslag åt saft och sylt, med nya ”superenkla” recept från mig, Petter Bergström, och vackra bilder från Ulrika Ekblom. […]
[…] i paj eller saft. Smaken skiljer mycket mellan olika sorter. Hitta mer receptinspiration i min bok Safthushållning. I folktraditionen: – Introduktion i Sverige: Trädformen av kopparhäggmispel introducerades […]
[…] Läs fler (ogiftiga) saftrecept i min bok Safthushållning. […]