Sparrissaft

Nu börjar vi kanske gå utanför de upptrampade stigarna i jakt på nya saker att koka saft på, men det är det väl värt! Saft på sparris är överraskande gott (även om citronen gör sitt till) och lätt att göra. Passa på att prova med säsongens sista sparris ‒ det gör inget om den är lite träig!

Sparrissaft
500 gram vit eller grön sparris. Det går bra med ändbitarna.
7 dl vatten
4 dl socker
1 citron (3 msk)

Bryt sparrisen i bitar och lägg i en kastrull. Riv i skalet från halva citronen. Slå över vatten, koka i tio minuter, stöt dem lätt och koka i tio minuter till. Pressa i citronen och sila av. Tillsätt 6 dl socker per liter avrunnen saft och koka upp igen innan du tappar upp på flaskor. Det går att göra saften samtidigt som du kokar sparris till maten. Ta bara upp den sparris som du ska äta när den är klar, och fortsätt med resten.

Sparrissaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: