Hallondricka

Hallonsaft är ofta för mjäkig för min gom, efter att den friska smaken har kokats bort och dolts med socker. De här goda bären kräver och förtjänar en varsammare hantering. I det här receptet samsas färska hallon med smaker som både förstärker och kompletterar på ett utmärkt sätt.

Hallondricka
1 liter hallon
5 dl vatten
Blad från 2 stjälkar mynta
1 lime
1 dl honung
Ev. 1 cm färsk ingefära

Lägg bär, myntablad, det yttersta skalet från en lime (använd en potatisskalare) och ev. riven ingefära i en kastrull eller bunke. Stöt alltihopa med en trästöt eller undersidan av en flaska och häll sedan på kokhett vatten. Låt stå svalt ett dygn. Låt allt rinna av i silduk och smaka av med flytande honung och lime. Koka gärna eftersaft på bärmassan. Hallondrickan har kort hållbarhet, men mest för att det är svårt att inte dricka upp allt på en gång.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

Hallondricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s