Rårörd blåbärssaft

Blåbärssaft. Kungen av saft enligt vissa ‒ vattnig blåbärssoppa enligt andra. Kanske beror det på den kan göras på olika sätt? Kokad blåbärssaft smakar onekligen väldigt likt blåbärssoppa, medan rårörd blåbärssaft mer behåller smaken av färska blåbär. Med lite extra syra till det fås en läskande och utsökt saft.

Rårörd blåbärssaft
2 liter orensade blåbär
1 medelstor rabarberstjälk
1 liter vatten
Ca 3 dl socker eller honung

Lägg bären i en kastrull och mosa dem med en stöt. Blanda i skivad rabarber och häll på kokhett vatten. Ställ svalt i ett till två dygn och häll sedan massan i en silduk. Låt rinna i 40 minuter. Rör i socker eller honung efter smak och frys in det som inte ska drickas inom de närmaste veckorna.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

Blåbärssaft

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s