Marmelad på gröna tomater med smak av havtorn och lakrits

Det blev inte många röda tomater i år – vädret och mössen såg till det. Några gröna har jag i alla fall fått, och ett tips om att göra marmelad på dem. Jag fick inget recept, så här är vad jag röde ihop för att passa min smak och vad jag hade hemma.

Grön tomatmarmelad
1 kg gröna tomater
1 dl havtornsjuice
7 dl socker
1 tsk lakritspulver

Skålla tomterna om du orkar och vill slippa skalbitar i marmeladen. Skär dem i småbitar och lägg i en kastrull tillsammans med havtornsjuicen. Koka under lock tills de börjar koka sönder, ca 10-20 minuter. Koka ytterligare en stund utan lock på hög värme om det ser vattnigt ut. Rör i sockret och koka utan lock på hög värme tills tomatröran klarar marmeladprovet, ca 10 minuter. Rör i lakritspulvret och häll på burkar.

Grön tomatmarmelad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s