Tomatdricka

Frukt, bär eller grönsak? Tomater kan ge upphov till lika ändlösa som meningslösa diskussioner om vad de egentligen är för något, trots att alla är överrens om att använda dem som grönsaker. Mitt bidrag till debatten får bli en rekommendation att använda dem som frukt någon gång.

Tomatdricka
500 g goda tomater
5 cm rabarber
5 blad mynta
5 dl vatten
Honung

Skiva tomaterna och rabarbern fint och krossa myntan lätt. Täck med vatten och låt stå svalt i två eller tre dygn. Sila av vattnet och gör en salsa på tomat- och rabarberskivorna (men plocka ur myntan). Söta den avrunna vätskan med honung efter smak.

Tomatdrickan har inte mycket gemensamt tomatjuice eller andra fylliga tomatanrättningar. Den är lätt och lite blommig, och ärver inte ens tomaternas röda färg. Förvara den svalt, och inte allt för länge.

tomatdricka

Annonser

En kommentar

  1. Ping: Gurksaft | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: