Julgranssaft

Nu är glada julen all, all all,
Granen den ska drickas kall, kall, kall.
Idag är det dags att dansa ut julen och äta upp vad som finns kvar av julens godsaker. Det inkluderar granen, om den har barr kvar.

Julgranssaft
1 gren från en obesprutad julgran, eller annan gran (rödgran)
1 syrligt äpple
5 dl vatten
1 kanelsång
1 msk honung

Dra av de yttersta kvistarna från julgranen (d.v.s. årstillväxten) tills du har fått ihop en liter packade småkvistar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med ett klyftat äpple och en kanelstång och häll på 5 dl vatten. Koka upp och tryck ner kvistarna så att alla kommer under vatten. Koka i tio minuter eller tills äpplet har kokat sönder. Låt stå och svalna i rumstemperatur i några timmar innan du silar av vätskan och smakar av med honung. Servera kall.

Julgranssaften är frisk och läskande. Om du har tröttnat på julens smaker kan du hoppa över kanelstången ‒ det blir lika gott ändå.

Julgranssaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: