Julgranssaft

När julen är slut är det dags att äta upp vad som finns kvar av julens godsaker. Det inkluderar julgranen, om barren sitter kvar. Den ger en frisk och läskande dricka
som passar bra till den feta julmaten.

Julgranssaft
1 gren från en obesprutad julgran, eller annan rödgran
1 syrligt äpple, klyftat
1 kanelsång (om du inte har tröttnat på julsmakerna)
5 dl vatten
1 msk honung

Dra av de yttersta kvistarna (alltså årstillväxten) från julgranen tills du har fått ihop 1 liter packade småkvistar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med äpple och kanel. Häll i vattnet, koka upp och tryck ner kvistarna så alla kommer under vatten. Koka 10 minuter eller tills äpplet har kokat sönder. Låt svalna i rumstemperatur några timmar innan du silar vätskan och smakar av med honung. Servera kall.

Det här receptet och många fler kan du läsa i min bok Safthushållning!

Julgranssaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s