Forsythiasaft

Forsythiablomningen är så spektakulärt färggrann att det är lätt att glömma att blommorna doftar gott också. När de får ge smak åt saft blir doften mer framtidande, men fortfarande lätt och blommig. Färgen blir inte lika kraftig som på blommorna, utan blekt gul på den koncentrerade saften och nästan genomskinlig på den utspädda.

Forsythiasaft
1 liter löst packade forsythiablommor
5 dl vatten
3 dl socker
1 msk citronjuice

Blanda allt och låt stå i rumstemperatur över natten, eller upp till tre dygn svalt. Sila av och tappa upp på flaskor. Om den ska förvaras längre tid behöver den kokas upp först.

Forsythiasaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: