Forsythiasaft

Forsythia blommar så spektakulärt färggrant att man lätt missar att blommorna doftar gott också. Den doften ger en lätt, blommig och vårig smak åt en vårig saft. Den blir inte knallgul som blommorna, utan blekt gul när den är koncentrerad och nästan genomskinlig när den spätts ut. Men det är färgstarkt nog när det ännu är grått ute.

Forsythiasaft
1 liter löst packade forsythiablommor
5 dl vatten
3 dl strösocker
1 msk pressad citronjuice

Blanda alla ingredienser och låt blandningen stå i rumstemperatur över natten eller upp till 3 dygn i ett svalt skafferi eller kylskåp. Sila blandningen genom en silduk, koka upp den avrunna saften och häll den i väl rengjorda flaskor med tättslutande lock. Saften
håller några månader om den förvaras svalt. Om du inte tänker spara den så länge kan du både minska på sockret och hoppa över kokningen, vilket ger en friskare smak. Den kan också värmekonserveras.

Det här receptet och många till hittar du också i min bok Safthushållning!

Forsythiasaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: