Jordgubbssaft

Ett klassiskt recept, med all rätt. Jag har provat flera sätt att göra jordgubbssaft, och det här är det bästa. Enkelt och gott.

Jordgubbssaft
2 liter jordgubbar
3 dl socker
4 dl vatten

Skölj och rensa bären och lägg dem i en kastrull. Stöt dem lätt, häll på vattnet och koka i tio minuter. Sila av. Mät upp den avrunna saften och koka upp tillsammans med 5 dl socker per liter saft. Tappa upp på flaskor.

Bonussylt
Använd jordgubbsmoset som blir kvar till kompott eller sylt. Rör i 1 dl socker och koka i ett par minuter för sylt.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

jordgubbssaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s