Nästan hallonsaft

Som jag nämnt tidigare tycker jag att det är slösigt att koka saft på hallon. De blir så mycket godare i en rårörd dricka. Om du ändå vill ha kokt hallonsaft, t.ex. om du vill spara den, så tycker jag att du ska göra den på jordgubbar istället. Den här saften är smakrik, fräsch och påminner lite om hallon.

Jordgubbs- och rabarbersaft med mynta
2 liter jordgubbar
1 medelstor stjälk rabarber (150-200 g)
3 kraftiga stjälkar mynta (30 g)
6 dl vatten
3,5 dl socker

Skölj och rensa jordgubbarna och skiva rabarbern. Koka allt i 10 minuter, mosa mot kanten och koka 5 minuter till innan du silar av och tappar på flaskor. Förnämlig till cheesecake och liknande, eller i en drink.

Fejkhallonsaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: