Nästan god rödklöverdricka

Det här receptet hamnade först i försökt-och-förkastat-högen tillsammans med alla andra recept som inte är bra nog. Jag provade många olika varianter, men resultatet blev aldrig särskilt gott. Sedan insåg jag att det beror på att jag helt enkelt inte gillar rödklöver, men att det finns andra som gör det. För er skull kommer här det bästa av rödklöverrecepten. Det ger en djupt plommonlila och någorlunda god dricka.

Rödklöverdricka
1 liter rödklöverblommor (hela blomställningar)
½ stjälk rabarber eller ½ citron
1 liter vatten
½ dl flytande honung

Plocka blomklasar från rödklöver och bred ut dem på tidningar eller handdukar en stund så insekterna hinner fly. Lägg dem därefter i ett värmetåligt kärl tillsammans med finskivad rabarber eller citron och slå över kokhett vatten. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur och sila sedan vätskan genom en silduk och söta med honung efter
smak. Drycken ska inte spädas och håller några dagar i kylskåp.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

Rödklöverdricka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s