Rödklöverdricka

Det här receptet hamnade först i försökt- och förkastat-kategorin. Där finns alla recept som inte publiceras här. Det skulle ta för mycket tid att dokumentera alla misslyckade försök, och ofta leder de ändå så småningom fram till ett recept som jag är nöjd med. Inte så med rödklöver. Jag har testat olika varianter, och jag tycker helt enkelt inte att rödklöver smakar särskilt gott. Men så såg jag att det på engelskspråkiga sidor fanns många recept (eller i alla fall många publiceringar av samma recept) på rödklöverlemonad. Det kanske finns de som tycker att rödklöver är gott? För er skull, och för den fina färgens skull, har ni här mitt bästa recept på rödklöverdricka. Till skillnad från de flesta recept jag sett är den rårörd, och behåller både färg och smak. Jag tycker att det blir acceptabelt gott, men inte riktigt värt besväret, men du kanske tycker annorlunda?

Rödklöverdricka
1 liter rödklöverhuvuden
1/2 stjälk rabarber (alt. 1/2 citron)
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung

Plocka blomhuvudena från rödklöver och bred ut dem på tidningar, handdukar el.dyl. för att ge insekterna en chans att fly. Lägg dem sedan i ett värmetåligt kärl tillsammans med fint skivad rabarber (el. citron) och slå över kokhett vatten. Låt stå ett dygn i rumstemperatur och sila sedan av och söta med honung efter smak. Drycken håller några dagar i kylskåp. Späds inte.

Rödklöverdricka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: