Krusbärssaft

Krusbärssaft, rakt upp och ner och god som den är. För att den inte ska geléa sig måste bären vara väl mogna och kokas i lite mer vatten än andra bär.

Krusbärssaft
1,5 liter krusbär (1 kilo)
5 dl vatten
3 dl socker

Lägg bären i en kastrull (de behöver inte snoppas) och häll på vattnet. Koka i tio minuter och stöt eller mosa bären mot kanten med en slev. Häll i en silduk och låt rinna av. Mät saften och rör i 6 dl socker per liter saft. Koka upp, skumma av och häll på flaskor.
De överblivna bären kan användas till sylt, kompott eller liknande.
Krusbärssaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: