Körsbärssaft

Körsbärssaft kan lätt bli lite sliskig om man gör den på en sort som inte innehåller så mycket syra, men det är bara att kompensera med lite citron eller nåt annat syrligt tills det smakar gott.

Körsbärssaft
1 liter körsbär (fågelbär, klarbär, bigarråer, moreller, surkörsbär…)
5 kvistar torkad myskmadra
1/2 citron, om du använder körsbär som inte är så syrliga
2 dl vatten
1,5 dl socker

Plocka ut och krossa fem av körsbärskärnorna. Lägg dem tillsammans med resten av körsbären, myskmadra och vatten i en kastrull. Om du använder citron kan du också riva i skalet för en frisk citruston. Koka allt under lock i fem minuter, mosa bären med en trästöt eller undersidan av en flaska och koka sen i fem minuter till innan du silar av. Mät upp saften och rör i 5 dl socker per liter avrunnen saft (6 dl om du använt surkörsbär). Koka upp, skumma av, pressa i citron efter smak och häll upp på flaskor.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

Körsbärssaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: