Stenbärslikör

Det är lätt att lockas att plocka de vackra stenbären, och lätt att ge upp. Det tar lång tid att få ihop till stenbärssaft. Ett alternativ kan vara att använda det du ändå orkade skrapa ihop till en likör. Den är minst lika utsökt som saften, med en smak som kombinerar det bästa från hallon och röda vinbär, och vackert klarröd.

Stenbärslikör
2 dl stenbär
1 dl brännvin
0,5-1 dl socker

Lägg rena bär i en burk, häll på sockret (du kan också söta senare, så börja med den mindre mängden) och brännvinet. Låt den stå svalt 1-3 månader innan du försiktigt silar av vätskan. Smaka av med extra socker eller vit sirap om du tycker det behövs.Stenbärslikör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s