Sommarkryddat örtsalt

Frysen där jag förvarade årets skörd av kryddor gav upp i värmen förra helgen, så jag räddade vad jag kunde genom att göra örtsalt av det mesta. Ett kilo färskfrysta kryddor och ett par dl salt blev 5 dl örtsalt.

Sommarkryddat örtsalt
1 kg hackade örtkryddor: 1 del dill, 2 delar gräslök och 3 delar persilja
3 klyftor vitlök
2 dl salt

Mixa örtkryddor, pressad vitlök och salt i en matberedare till en jämn smet. Bred ut massan på en plåt och ställ den varmt och luftigt. Den torkar på några timmar i ugnen på 50 grader, med luckan på glänt, men ovanpå kylskapet eller en annan varm plats fungerar också, även om det tar längre tid. Saltet hindrar örterna från att bli dåliga. Rör om då och då. När allt är torrt mixar du örtsaltet igen och häller upp i täta burkar.

Örtsalt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s