Päronlikör

En klassisk likör, som får mer karaktär och djup av äppelskal och kryddor. Gör den gärna på bergamotter för extra kryddighet.

Päronlikör
1/2 kg (2 stora) mogna och smakrika päron
Skalet från tre mogna äpplen
1 stjärnanis
1 kryddnejlika
1 flaska (7 dl) konjak eller eau de vie
Ca 1 dl flytande honung eller råsocker

Skala päronen och dela dem ‒ stora päron delas i fyra klyftor och små i halvor. Ta bort kärnhusen. Lägg päronen i en stor burk tillsammans med äppelskal och kryddor. Fyll på med konjak eller eau de vie, sätt på locket och låt stå två till tre veckor. Sila sedan genom ett kaffefilter och söta efter smak. Använd päronen till dessert.

Päronlikör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s