Kanderade äppelskal

Det kan kännas slösigt att slänga de mängder av äppelskal som blir över när man torkar äppelringar eller gör äppelmos, särskilt som skalet är den nyttigaste delen av äpplet. Ett enkelt sätt att ta vara på skalen är att kandera dem. Med lite socker på behöver du inte heller oroa dig för att det ska bli för nyttigt.

Kanderade äppelskal
1 liter äppelskal
1 dl strösocker eller farinsocker
2 msk kanel

Blanda socker och kanel och rör runt äppelskalen tills de har saftat sig och är ordentligt inkladdade med socker. Bred ut dem på ett ugnsgaller och lägg ett bakplåtspapper under. Låt dem torka i ugnen på 125 grader i ca en timme.

Kanderade äppelskal

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s