Smultronlikör

Lagom till hösten kommer här ett recept på sommarens somrigaste likör, med underbar doft och smak av smultron.

Smultronlikör
Fyll en burk med smultron, och häll på ett fint neutralt brännvin (inte vodka) ända upp. Sätt på locket och låt burken stå 4-7 dagar. Vänd på den en gång per dygn. Sila sedan spriten genom ett kaffefilter och häll i en flaska. Häll tillbaka smultronen i burken, varvade med strösocker, tills burken är helt full. Låt den stå tills sockret har löst sig. Vänd nån gång då och då. Sila sockerlagen genom en silduk och häll ihop den med spriten från den första silningen.

Förvara mörkt och svalt, och inte allt för länge. Efter redan ett par månader börjar den tappa smak och bilda geléklumpar. För längre lagring kan du spara spriten och sockerlikören separat i kylskåp.

Smultronlikör

En kommentar

  1. Pingback: Smultron – mer än bär | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: