Körsbärsplommonsaft med lingon och ingefära

Körsbärsplommon är inte så vanliga, men de som har en buske brukar få desto mer bär. Frågan är bara vad man ska göra med dem. De är inte tillräckligt goda för att äta som de är, och för besvärliga att kärna ur. Saft är en enkel lösning. Det går att göra saft på bara körsbärsplommon, men bäst är de tillsammans med andra smaker.

Körsbärsplommon- lingon- och ingefärssaft
1 liter körsbärsplommon
5 dl lingon
4 cm fint skivad ingefära
5 dl vatten
3 dl socker (strö eller farin)

Häll bär, ingefära och vatten i en kastrull, och koka i 10 minuter. Mosa bären och koka 5 minuter till innan du häller allt i en silduk. Låt rinna av. Koka upp med 5 dl socker per liter avrunnen saft och skumma väl innan du häller upp i flaskor.

Körsbärskornell- och lingonsaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: