Tomatchutney

För den som fortfarande har omogna tomater kvar, kommer här mitt recept på favoriten chutney på gröna tomater. Chutney är mycket en smaksak, så variera gärna kryddor och proportioner efter vad du tror att du kommer gilla. Det här receptet ger en ganska mild chutney med mycket fräschör.

Chutney på gröna tomater
1 kg gröna tomater
400 g rabarber
100 gram färsk ingefära
2 rödlökar
1 vitlök
1 äpple
1 chilifrukt, styrka efter smak
15 kryddnejlikor
5 stjärnanis
2 tsk pomeransskal
1 kanelstång
1 msk äppelcidervinäger
4 dl råsocker/rörsocker

Skär tomat, rabarber, lök och äpple i bitar på 1-3 cm. Skiva vitlök, ingefära och chili i bitar på ca 2 mm. Lägg alla ingredienser i en vid och tjockbottnad kastrull eller gryta och koka under lock tills det har saftat sig. Ta av locket och koka på låg eller medelhög värme tills ungefär hälften har kokat bort. Rör i sockret och fortsätt koka tills chutneyn fått en härligt tjock konsistens eller börjar sylta sig. Sleva upp i väl rengjorda burkar och låt den helst stå minst några dagar innan du äter.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s