Grön ketchup

Har du fortfarande gröna tomater kvar efter att ha gjort chutney? Då kanske det är dags för ketchup? Ketchup på gröna tomater blir inte lika fyllig som röd ketchup och är inte mitt förstahandsval, men väl värt att prova med de sista tomaterna. Den passar bra till fisk.

Ketchup på gröna tomater
2 kg gröna tomater, men inte allt för gröna
3 stora lökar
1 dl vitt vin
1/2 dl äppelcidervinäger
1 msk senap
1 msk basilika
1 msk dill
1 krm vitpeppar
Salt, druvsocker, Worcestershiresås, samt mer vin och peppar efter smak.

Grovhacka löken och tomaterna, och lägg allt utom salt, socker och Worcestershiresås i en gryta. Koka under lock på låg värme tills grönsakerna är mjuka och passera sedan blandningen. Alternativt kan du istället mixa, men såsen blir då inte lika slät. Fortsätt sedan koka utan lock. När du är nöjd med konsistensen kan du smaka av med salt, druvsocker, Worcestershreås och mer vitt vin, innan du häller upp i burkar eller flaskor.

binary comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s