Knölklockerötter

Kort om knölklockans rötter:

Ja, de är bra mat, men liksom andra rotfrukter kan de inte skördas närsomhelst eller hursomhelst. Knölarna lagrar näring för att växten snabbt ska kunna ta över rabatterna på våren, och eftersom det är den näringen vi vill åt, så vill vi skörda dem under den tid om året då växten är utan blad. Rensa rabatterna på knölklocka tidigt på våren om du vill ta rätt på rötterna. Nu är det alltså försent. Precis som med andra rotfrukter är det också bara de årsgamla knölarna som går att äta, de äldre blir träiga.

Jag tycker att de är godast kokade och serverade som tillbehör eller i en sallad.

Kokt knölklocka

 

Annonser

En kommentar

  1. Ping: Knölklocka ‒ god, vacker och hatad | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: