Kaprifolsaft

Saft på kaprifolblommor är okomplicerat. Den smakar som blommorna luktar plus lite citron, och det är ju inte illa.

Kaprifolsaft
1 liter rensade blommor från vildkaprifol eller vanlig kaprifol
1 citron, skal från halva och pressad juice från hela
2 ½ dl strösocker
5 dl vatten

Plocka nyutslagna och doftande blommor. Ta bara själva blommorna och låt det gröna sitta kvar. Lägg dem i ett värmetåligt kärl (utan att skölja först) och riv ner det yttersta skalet från halva citronen – mer eller mindre beroende på hur mycket citronsmak du vill ha. Pressa i citronjuice och häll på socker och kokhett vatten. Rör om och låt stå i rumstemperatur 1 dygn innan du silar av och häller i en väl rengjord flaska med tättslutande lock.

Det här receptet och många till kan du läsa i min bok Safthushållning.

Kaprifolsaft

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s