Kaprifolsaft

På samma sätt som flädersaft och andra blomsafter kan man göra kaprifolsaft. Den smakar ungefär som kaprifol doftar, men i det här receptet kompletteras den av citron. Du kan helt hoppa över citronskalet om du vill framhäva kaprifolsmaken, men citronsaften behövs som konserveringsmedel.

Kaprifolsaft
1 liter rensade kaprifolblommor
1 citron
2,5 dl socker
5 dl vatten

Plocka nyutslagna blommor från den vanliga vildkaprifolen. Det kanske går med andra sorter också, men det kan jag inte lova. Ta bara själva blommorna och låt allt grönt sitta kvar. Lägg dem i ett värmetåligt kärl och riv ner det yttersta skalet från ungefär halva citronen – mer eller mindre beroende på hur mycket citronsmak du vill ha. Pressa över saften från hela citronen, häll på socker och kokhett vatten. Rör om och låt stå i rumstemperatur ett dygn innan du silar av.

Kaprifolsaft

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: