Häggbärs- och lingonsaft

Häggbärssaften är visserligen god som den är, men en del föredrar kombinationen hägg-lingon, som ger en lite strävare och vuxnare smak. Det ett bra alternativ för den som inte har så mycket häggbär, eller bara tycker det är lättare att plocka lingon. Lingonen ger också den här saften bättre hållbarhet.

Häggbärs- och lingonsaft
5 dl häggbär
5 dl lingon
1 liter vatten
5 dl socker

Mal bären i en köttkvarn. Häggbärens kärnor slöar knivarna, så överväg att ha särskilda knivar till sånt här, eller slipa dem efteråt. Överväg också svarta kläder, för häggbären färgar. Häll kokhett vatten över bärmassan, rör runt ordentligt och låt stå över natten i rumstemperatur och sedan gärna ytterligare ett par dygn svalt. Rör om då och då. Sila av och rör i 5 dl socker per liter avrunnen saft. Koka upp, skumma av och tappa på flaskor. Häggbärs- och lingonsaft

Annonser

En kommentar

  1. Ping: Häggbärssaft | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: