Kirskålssaft

Om du längtar efter att göra fläderblomssaft, men inte hittat några fläderblommor, så har du lösningen här: ta kirskålsblommor! De påminner om fläderblommor (bladen är också lika) och går att använda till saft på samma sätt som fläder. Smaken är visserligen inte densamma, men några likheter finns det, även om kirskålssaften naturligtvis smakar mer kirskål än fläder.

1 liter nyutslagna kirskålsblommor, hopskakade
1/2 rabarberstjälk (ca 100 gram)
2,5 dl socker
0,5 liter vatten

Ruska av insekter från blommorna och lägg dem i ett värmetåligt kärl tillsammans med finskivad rabarber och socker. Häll i kokhett vatten och täck över. Låt svalna i rumstemperatur några timmar, och flytta sedan blandningen till ett svalt utrymme. Låt den stå ett dygn innan du silar av och häller upp i en flaska.Kirskålssaft

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s