Rosenkvittenlikör och torkad rosenkvitten

Både hybridrosenkvitten och liten rosenkvitten får syrliga och smakrika frukter, som kan göras till en riktigt god likör. De är så syrliga och smakrika att de först efter flera månader i brännvin och sedan sockerlag är tillräckligt milda för att torkas. Då är de lagom syrliga och har en exotisk smak som påminner om torkad ananas.

Rosenkvittenlikör och torkad rosenkvitten
Skiva kvitten i 5-10 mm tjocka skivor och skaka eller peta ut kärnorna. Lägg skivorna i en burk och fyll sedan upp den med starkt brännvin. Låt den stå mörkt några månader. Sila av brännvinet och spar till senare. Ska ner strösocker i burken med kvittenskivor tills den är helt full. Låt den stå mörkt tills sockret har smält, och sedan ytterligare några veckor. Sila av sockerlagen och blanda med brännvinet du sparat sedan tidigare. Torka kvittenskivorna i rumstemperatur.

Rosenkvitten_likör_och_torkad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s