Lättsockrade lingon

Lingon innehåller konserveringsmedlet bensosyra, så det behövs inte mycket för att förvandla dem till hållbara konserver. Bara inlagda i vatten kan de hålla flera år. Försiktigt vända i socker, som i den här varianten av rårörda lingon, håller de åtminstone några veckor i kylskåp. För längre förvaring kan du koka lingonsylt.

Lättsockrade (rårörda) lingon
1 liter lingon
1 dl strösocker

Rensa lingonen noggrant från skräp och skämda bär. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt innan du blandar dem med strösockret. Lägg i en ren burk och förvara svalt. sockrade_lingon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s