Egentligen är det rätt ovärt att göra maskrossaft, och annan maskrosmat för den delen. Råvaran är det ingen brist på, men få har tålamod i motsvarande mängd. Recept brukar säga att bara det gula på blomman ska användas, och jag måste tyvärr hålla med. Det är ingen katastrof om lite grönt slinker med, men ju mer grönt i råvaran, desto brunare och beskare saft.
Vad får man då för allt tålamodigt pillande? En vackert gul och välsmakande saft, men där maskrosen mest bidrar till färgen. Utan socker och citron eller rabarber smakar maskrosavkoket grönsak, lite som kronärtskocka eller svamp kanske, men i kombination är det ändå gott, så låt dig inte avskräckas, om du har ett par timmar över.
Maskrossaft med citron
1 liter (60 gram) gula blad från maskrosblommor
5 dl strösocker
1 liter vatten
2 citroner
Lägg maskrosblomblad, socker och vatten i en kastrull och sjud 10 minuter. Riv under tiden i skalet från citronerna – det behöver inte koka med hela tiden. Tag kastrullen från värmen och pressa i saften från citronerna. Sila av och häll i en väl rengjord flaska med tättslutande lock.
Maskrossaft med rabarber
1 liter (60 gram) gula blad från maskrosblommor
5 dl strösocker
1 liter vatten
3 rabarberstjälkar (600 gram)
Sjud maskrosblomblad, socker, vatten och skivad rabarber 10 minuter innan du silar av och häller i en väl rengjord flaska med tättslutande lock.

Måste testa detta!!!
Jag vill tipsa om att jag har bara några inbjudningar kvar till världens bästa shopping. Det är gratis att gå med och de säljer märkesvaror upp till 90%. <3<3<3
Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration