Svartvinbärsmarmelad med rabarber

 

Marmelad på bara svarta vinbär blir för intensiv för min smak, men i det här receptet kommer den aromatiska vinbärssmaken till sin fulla rätt, medan rabarbern balanserar sötman utan att ta över.

Svartvinbärsmarmelad med rabarber
1 liter rensade svarta vinbär
6 dl fint skivad rabarber
1 liter socker

Lägg svarta vinbär och rabarber i en vid kastrull. Häll i en bottenskyla vatten och koka på medelhög värme under lock tills rabarbern är mjuk. Dra upp värmen, rör i sockret och koka utan lock tills bärmassan är 105 grader, eller klarar ett marmeladprov. Häll upp i väl rengjorda burkar.
Svalt förvarad håller den många månader.

Smakvariation: Testa att blanda i lite fint hackad citron eller kvanne.

Svartvinbärsmarmelad

En kommentar

  1. Pingback: Svartvinbärssaft på två sätt | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: