Vattkrusbär

Vattlingon må vara bortglömda, men det är inget mot vattkrusbär. Förr ett vanligt sätt att konservera krusbär, men idag något som få har hört talats om. Med minst en frys i varje hem har vi förstås inte samma behov idag, men vem har egentligen plats över i frysen?

Plocka krusbären innan de är helt mogna, och använd bara hela, rena och fina bär. Snoppa dem utan att skada skinnet. Skölj bären noggrannt, lägg i en ren burk och täck med kokat och avsvalnat vatten. Skruva på locket tätt och förvara mörkt och svalt. De bör hålla åtminstone ett år.

Vattkrusbär

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s