Rödvinbärslikör

En snabb och somrig likör som passar bra till drinkar.

Fyll en burk med röda vinbär. Skölj dem först om de är smutsiga eller om något bär har gått sönder. Fyll sedan upp till kanten med osmaksatt brännvin. Sätt på locket och låt burken stå mörkt och svalt minst tre dagar, men max 1 månad. Kortare tid ger svagare, men renare och friskare smak. Tre dagar räcker om den står i skafferi eller jordkällare, men i kylskåpstemperatur behöver den dra minst en vecka. Söta efter smak med vit sirap eller strösocker. Vill du ha en söt likör är sirap att föredra, eftersom det är svårt att lösa större mängder strösocker i sprit.

Förvara likören mörkt och svalt, och drick helst upp den inom ett par år.

Rödvinbärslikör

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s