Svartvinbärslikör

Svarta vinbär ger en smakrik likör som passar bäst till drinkar, men kan också spädas direkt med vatten för att ge dryck som är god att dricka som den är. Använd väl mogna bär för att minska risken att likören geléar sig, och för att de smakar bäst.

Fyll en burk till två tredjedelar med svarta vinbär. Skölj dem först om de är smutsiga eller om  något bär har gått sönder. Fyll upp burken med osmaksatt brännvin och låt den stå mörkt och svalt minst en vecka, men max 1 månad. Sila av spriten till en flaska, och häll strösocker på vinbären. Ungefär hälften så mycket socker som vinbär kan vara lagom, beroende på hur söt likör du vill ha. Låt burken stå tills sockret har löst sig och du kan hälla över sockerlösningen till flaskan med svartvinbärssprit. Häll i lite i taget och smaka av tills du är nöjd. Vill du ha en mildare likör kan du späda den med upp till en tredjedel vatten.

Se även rödvinbärslikör.

Svartvinbärslikör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s