Havtornsmarmelad

Se inlägget om havtornsjuice för tips på relativt smärtfria sätt att plocka rackarna. Havtorn är fattiga på pektin, så om du vill vara på den säkra sidan kan du använda syltsocker eller byta ut en del av havtornen mot t.ex. äpple eller hjortron, men för mig satte sig marmeladen fint ändå.

Havtornsmarmelad
5 dl havtorn
4 dl socker

Häll bär och socker i en kastrull och koka i ca fem minuter. Gör syltprov och passera sedan alltihopa. Häll upp på burkar.

Havtornsmarmelad är fantastiskt gott på rostad macka, men passar också bra till ost.

Havtornsmarmelad

Annonser

  1. Ping: Havtorn ‒ först i landet men sist i skafferiet | Biofilia

  2. Ping: Havtorn ‒ först i landet men sist i skafferiet | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: