Plommonsaft

En god och mustig saft, som passar bra att dricka varm. Det blir inte så mycket, men det går bra att göra eftersaft på resterna. Om du har ont om plommon kanske det är bättre att göra sylt eller honungssyltade plommon på godsakerna.

Plommonsaft
1 kg plommon
3 dl vatten
2 kanelstänger eller en snittad vaniljstång
1,5 dl muskovadosocker

Lägg plommon, vatten och krydda i en kastrull. Koka i 10 minuter, mosa plommonen mot kanten med en träslev och skrapa ur ev. vaniljstång. Koka fem minuter till och sila av. Mät upp saften, rör i 5 dl socker per liter avrunnen saft, koka upp, skumma av och tappa upp på flaskor. Plommonsaft

Annonser

En kommentar

  1. Ping: Honungssyltade plommon | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: