Strättakonfekt

När man kanderar strätta blir det en sockerlag över. Om man inte använder den till saft eller till att söta glass eller bakverk med, kan man göra konfekt av den. Koka bara lagen tills den klarar knäckprovet och häll i formar, kandera blomblad och nötter med den eller låt den torka och krossa till socker.

Strättaknäck
Konfekten får en mild smak av stätta och blir lustigt nog ganska smörig eller oljig, trots att den bara innehåller socker och strättaavkok.

Strättakonfekt

Annonser

En kommentar

  1. Ping: Kanderad strätta | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: