Rosenkvittencurd

Lemon curd är ett av våra favoritpålägg, så det var givet att vi skulle prova att göra det på de sura rosenkvittenfrukterna. Resultatet blev en smakrik och intensivt syrlig, men ändå fyllig kräm, som är minst lika god som originalet. Bred den på rostat bröd eller scones, eller använd den som fyllning i tårtor och muffins.

Rosenkvittencurd
500 g väl mogna rosenkvittenfrukter
3 dl vatten
2 ägg
2 dl socker eller 1 dl honung
50 g smör

Skiva frukterna och lägg dem i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt dem småkoka tills de blivit mosiga, 5 till 10 minuter, medan du vispar upp äggen. Koka upp vatten till ett vattenbad. Passera kvittenmoset genom en trådsil ner i en liten kastrull och rör i äggen, smöret och sockret eller honungen. Ställ kastrullen i det kokande vattenbadet och rör tills smeten tjocknat, ca 20 minuter. Häll upp på burkar eller låt svalna i kastrullen om du ska använda den med en gång. Smaksätt gärna med lite vanilj eller myskmadra, som får koka med kvittenmoset.

rosenkvittencurd
Rosenkvittencurd / kvittencurd

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s