Marmeladkonfekt på rosenkvitten och äpple

Marmeladkonfekt på bara rosenkvitten blev gott, men kanske lite väl starkt och syrligt. Tillsammans med lika delar äpple dominerar fortfarande den fina smaken av rosenkvitten, och när syran mildras kommer den bättre till sin rätt. Den här konfekten blev väldigt god och uppskattad. Servera den som godis eller till fikat, gärna till varm choklad. Rosenkvitten och hagtorn är en annan mycket bra kombination.

Marmeladkonfekt på rosenkvitten och äpple
500 g knappt mogna rosenkvittenfrukter
500 g söta äpplen
1 dl vatten
400 g glukosrik honung, t.ex. rapshonung. Använd inte flytande honung!
2 msk myskmadrasirap/myskmadrasaft

Dela frukterna och koka dem till mos. Passera dem genom en trådsil ner i en kastrull och rör i honungen. Koka utan lock på svag värme och rör då och då tills moset tjocknat till en kräm. Testa att kyla en bit för att se när den är klar, eller vänta tills krämen blivit 107 grader. Det tar 1-2 timmar. Fodra en form om ca 20×20 cm med bakplåtspapper och häll i krämen när den är klar. Efter att ha stått svalt i ett par timmar kan marmeladen stjälpas upp och skäras i bitar som doppas i socker, men vänta till strax innan marmeladen ska ätas, eftersom sockret drar ut vätskan.

Rosenkvitten-och-äppelmarmelad

Annonser

  1. Ping: Marmeladkonfekt av rosenkvitten och honung | Biofilia

  2. Ping: Marmeladkonfekt på hagtorn och rosenkvitten | Biofilia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: